πως λειτουργει

Έχοντας στραμμένη την προσοχή μας στον άνθρωπο και στις συνθήκες με τις οποίες ζούμε σήμερα, δημιουργήθηκε ο Σκοπός Ζωής.

Αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπός της είναι, μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες να εξυπηρετούμε τις ανάγκες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από κάποιους άλλους, όπως επίσης και σωματείων, συλλόγων, οργανισμών, που χρειάζονται να καλύψουν ανάγκες ζωτικής σημασίας ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται υπό την προστασία τους.

  • Δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό περιοδικό κοινωνικού περιεχομένου με συνδρομή 5€ μηνιαίως ή 25€ εξαμηνιαίως ή 50€ ετησίως. Στην διαμόρφωση της ύλης, μπορούν να συμμετέχουν οι ίδιοι οι συνδρομητές.
  • Διοργανώνουμε εκθέσεις-σεμινάρια με τους συνεργάτες μας, δημιουργούς κοσμημάτων, αγγειοπλαστικής, έργων τέχνης, ζωγράφων, συγγραφέων, ποιητών, κλπ.
  • Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες για δημιουργία εκδηλώσεων
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, π.χ. εστίασης, τουρισμού κλπ.

Όλα τα παραπάνω προσφέρουν μέρος των εσόδων τους στον Σκοπό Ζωής.

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων μας (βλέπε καταστατικό – συχνές ερωτήσεις), εξυπηρετεί τις ανάγκες που προαναφέραμε.
Το πιο σημαντικό είναι ότι οι ίδιοι οι συνδρομητές έχουν την δυνατότητα να ελέγχουν τον τρόπο διάθεσης των χρημάτων, να συναποφασίζουνε για το πώς θα διατεθούν, να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, να μας ενημερώνουν για συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Αν λοιπόν έχουμε τη δυνατότητα να πιούμε έναν καφέ, να αγοράσουμε ένα δώρο ή κάτι για εμάς, να πάρουμε ένα όμορφο γεύμα ή δείπνο σε ένα εστιατόριο, να πάμε μια εκδρομή ή να ξεφυλλίσουμε ένα περιοδικό, επιλέγοντας προϊόντα, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που συνεργάζονται με τον Σκοπό Ζωής, η χαρά μας πολλαπλασιάζεται, ξέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε κάποιους συνανθρώπους μας να νιώσουν καλύτερα και να έχουν ένα χέρι να κρατηθούν μέχρι να βρουν την δύναμη να ξαναξεκινήσουν…

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, γινόμαστε οι ίδιοι πιο δυνατοί!

Μέσα από τον Σκοπό Ζωής, χαρά μας είναι ο κάθε άνθρωπος να βρίσκει και να υπηρετεί τον δικό του σκοπό ζωής, ακολουθώντας τον νόμο της ανταπόδοσης…

Ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που είστε ήδη μαζί μας και περιμένουμε με χαρά όλους τους υπόλοιπους που έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμάς ή την περιέργεια να μας γνωρίσουν…