Ελπίδα Μηναδάκη

Συγγραφέας-Θεατρική Παραγωγός-Ηθοποιός/ Εθελόντρια “Σκοπός Ζωής

Η Ελπίδα Μηναδάκη  αγαπάει τα παραμύθια και την τέχνη. Πιστεύει ότι μέσα από τη δύναμη των παραμυθιών, η τέχνη ταξιδεύει. Είναι κειμενογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, θεατρικός παραγωγός και ηθοποιός.

Έχει γράψει σενάρια για τηλεόραση, θέατρο και διαφημίσεις.

Έχει εκδώσει το οικολογικό παραμύθι «Λίτσα, η Σακουλίτσα», εκδόσεις Οσελότος, με θέμα την Ανακύκλωση, «Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε» για τη δύναμη της θέλησης και τον ζωγράφο Ντεγκά, το οποίο έχει δραματοποιηθεί από την Ομάδα Καρυδότσουφλο  και «Το Ταξίδι της Κόκκινης Ομπρέλας», εκδόσεις Κέδρος, με θέμα την Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια και ανέβηκε στη θεατρική σκηνή επί δύο συναπτά έτη, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, αναλαμβάνοντας και την παραγωγή του έργου σε συνεργασία με τη Μη Κεδροσκοπική Οργάνωση Σκοπός Ζωής. Σύντομα αναμένεται το επόμενο παιδικό της βιβλίο «Τα φανταστικά Κουμπιά και η Βροχή των Αστεριών», εκδόσεις Λιβάνη.

Έχει συμμετάσχει σε εκδόσεις ομαδικών διηγημάτων και διδάσκει μαθήματα δημιουργικής γραφής για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου – Ελληνικού Τμήματος της IBBY και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Έχει φοιτήσει δίπλα στη Σάσα Βούλγαρη, παρακολουθώντας μαθήματα δημιουργικής γραφής και αφήγησης παραμυθιών. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ και τον ΙΑΝΟ.

Ο λόγος που επέλεξα να συνεργαστώ με τον “Σκοπό Ζωής” είναι το γεγονός ότι ως θεατρικός παραγωγός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, οι συνεργασίες για την επίτευξη των καλλιτεχνικών στόχων είναι απαραίτητες. Ο “Σκοπός Ζωής” δίνει το βήμα σε νέους δημιουργούς να προχωρήσουν και τους στηρίζει σε όλα τα επίπεδα.

Μέσα από κοινές δράσεις, έχουμε καταφέρει να κάνουμε το έργο μας πιο γνωστό αμφίδρομα και συνεχίζουμε να κάνουμε τέχνη με κάθε τρόπο ακόμα και σε διαφορετικές, πιο δύσκολες εποχές! Αντιθέτως, τώρα είναι που οι συνέργειες χρειάζονται περισσότερο και βρίσκουν καλύτερη εφαρμογή!