Πως ξεκινήσαμε

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

Πέντε διαφορετικοί άνθρωποι, ο Γιάννος, η Δήμητρα, η Γλυκερία, η Άννα και η Σοφία, με διαφορετικά προσωπικά βιώματα ο καθένας, διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίδρασης, διαφορετική καταγωγή, έχοντας διανύσει ο καθένας το δικό του μονοπάτι εξέλιξης, έφθασαν σε ένα κοινό “Σκοπό Ζωής”.
Κάθε ημέρα που ξημερώνει φέρνει καινούργια ξεκινήματα, νέες γνωριμίες, σκέψεις, όνειρα, προσδοκίες, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα ή να αντικαταστήσουν κάποια από αυτά.
Παίρνοντας δύναμη ο ένας από τον άλλο, έχοντας στραμμένη την προσοχή στον άνθρωπο ξεκινούν ένα ταξίδι προσκαλώντας όλους εσάς να ανακαλύψουμε μαζί την ομορφιά και την χαρά της ζωής μέσα από την διαφορετικότητά μας!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πριν από αρκετό καιρό μου διηγήθηκαν μια ιστορία με έναν παππού και τον εγγονό του:

 • Εγγονός: “Γιατί παππού κάποιοι άνθρωποι είναι γελαστοί και καλοσυνάτοι και κάποιοι άλλοι γκρινιάζουν, φωνάζουν και μαλώνουν με το παραμικρό;”
 • Παππούς: “Παιδί μου όλοι οι άνθρωποι τρέφουμε μέσα μας δυο λύκους! Ο ένας είναι ήρεμος, φιλικός και προστατευτικός, ο άλλος είναι άγριος επιθετικός και επικίνδυνος”
 • Εγγονός: “Ποιος κερδίζει παππού;”
 • Παππούς: “Αυτός τον οποίο εσύ ταΐζεις παιδί μου.”
  Όταν άκουσα αυτή την ιστορία αναγνώρισα τα διαφορετικά κομμάτια του εαυτού μου και ένιωσα βαθιά ευγνωμοσύνη για αυτό!

Αναρωτήθηκα όμως…

 • Άραγε αν πυροβολήσεις και τους δύο από την ίδια απόσταση, με το ίδιο όπλο, στο ίδιο σημείο, θα αντιδράσουν διαφορετικά;
 • Θα νιώσουν διαφορετικά τον πόνο;
 • Θα χάσουν διαφορετική ποσότητα αίματος;
  Βρίσκοντας λοιπόν τα κοινά μας σημεία και μένοντας εστιασμένοι σε αυτά, καλωσορίζουμε όλους εσάς που θέλετε να είστε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι!)
  Ο Σκοπός Ζωής ξεκίνησε από εμάς αλλά για να συνεχίσει την διαδρομή του χρειάζεται όλους εσάς!
  Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης.
  Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε την επίτευξη αυτού του σκοπού!
  Αλλά μέσα από αυτή την διαδρομή θέλουμε και ευχόμαστε να βρει και να πραγματοποιήσει ο καθένας τον προσωπικό του Σκοπό Ζωής!

Δήμητρα

Πώς γεννήθηκε ο “Σκοπός Ζωής”

Ένα κυριακάτικο πρωινό του Φλεβάρη βρέθηκα με πολλούς εθελοντές (χωρίς να ανήκω σε κάποια ομάδα) στο λιμάνι του Πειραιά για να προσφέρουμε ο καθένας την μικρή βοήθεια που μπορούσε στους πρόσφυγες.
Γύρω μου άνθρωποι καταπονημένοι, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, να περιμένουν καρτερικά στην σειρά την παραλαβή του πακέτου τους!
Θα περάσει και η σημερινή μέρα! Αύριο όμως;
Αυτό διάβαζα στα μάτια τους μαζί με την ευγνωμοσύνη και την αξιοπρέπεια που δέχονταν τις προσφορές των εθελοντικών ομάδων…
Ξαφνικά σαν να μας ακούμπησε ενα μαγικό ραβδί, ακούσαμε την καρδιά μας!
Με τον ερχομό των ανθρώπων αυτών, καταλάβαμε οι περισσότεροι ότι αυτό που βλέπουμε μπορεί να συμβεί στον καθένα πλέον.
Κάποιοι θυμήθηκαν ό,τι συνέβη στους προγόνους τους ή και στους ίδιους πριν αρκετά χρόνια.
Τίποτα δεν ειναι δεδομένο στην εποχή μας!
Φεύγοντας ένιωθα χαμένη!
Είδα και ένιωσα στην ψυχή μου την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων αλλά και τον φόβο και την αγωνία των Ελλήνων αστέγων, ανέργων, ανασφάλιστων, που για τους περισσότερους έχουν γίνει αόρατοι! Ξεριζωμένοι στην ίδια τους την πατρίδα…
Τα δάκρυα και η συμπόνια από μόνα τους δεν προσφέρουν λύση!
Είμαστε ευλογημένη χώρα με υπέροχους ανθρώπους και σίγουρα ήρθαμε σε αυτη τη ζωή για να εξελιχθούμε με τον τρόπο που βλέπει ο καθένας την εξέλιξή του.
Άρα σίγουρα υπάρχει τρόπος!

Δήμητρα

Έχοντας στραμμένη την προσοχή μας στον άνθρωπο και στις συνθήκες με τις οποίες ζούμε σήμερα, δημιουργήθηκε ο Σκοπός Ζωής.
Αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που σκοπός της είναι, μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες να υπηρετούμε τις ανάγκες συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από κάποιους άλλους, όπως επίσης και σωματείων, συλλόγων, οργανισμών, που χρειάζονται να καλύψουν ανάγκες ζωτικής σημασίας ώστε να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που βρίσκονται υπό την προστασία τους.

 • Διοργανώνουμε εκθέσεις-σεμινάρια με τους συνεργάτες μας, δημιουργούς κοσμημάτων, αγγειοπλαστικής, έργων τέχνης, ζωγράφων, συγγραφέων, ποιητών, κλπ.
 • Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες για δημιουργία εκδηλώσεων,θεατρικές παραστάσεις ,συναυλίες και άλλα…
 • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, π.χ. εστίασης, τουρισμού κλπ.