Πως ξεκινήσαμε

Πώς γεννήθηκε ο “Σκοπός Ζωής”

Ένα κυριακάτικο πρωινό του Φλεβάρη βρέθηκα με πολλούς εθελοντές (χωρίς να ανήκω σε κάποια ομάδα) στο λιμάνι του Πειραιά για να προσφέρουμε ο καθένας την μικρή βοήθεια που μπορούσε στους πρόσφυγες.
Γύρω μου άνθρωποι καταπονημένοι, μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, να περιμένουν καρτερικά στην σειρά για την παραλαβή του πακέτου τους!
Θα περάσει και η σημερινή μέρα! Αύριο όμως;
Αυτό διάβαζα στα μάτια τους μαζί με την ευγνωμοσύνη και την αξιοπρέπεια που δέχονταν τις προσφορές των εθελοντικών ομάδων.
Ξαφνικά σαν να μας ακούμπησε ένα μαγικό ραβδί, ακούσαμε την καρδιά μας!
Με τον ερχομό των ανθρώπων αυτών στην πατρίδα μας, καταλάβαμε οι περισσότεροι ότι αυτό που βλέπουμε μπορεί να συμβεί στον καθένα πλέον. Κάποιοι θυμήθηκαν ότι συνέβη στους προγόνους τους ή και στους ίδιους πριν αρκετά χρόνια.
Φεύγοντας ένιωθα χαμένη!
Είδα και ένιωσα στην ψυχή μου την αγωνία όλων αυτών των ανθρώπων… Ελλήνων και ξένων.
Τα δάκρυα και η συμπόνια από μόνα τους δεν προσφέρουν λύση!
Είμαστε ευλογημένη χώρα με υπέροχους ανθρώπους και σίγουρα ήρθαμε σε αυτή τη ζωή για να εξελιχθούμε με τον τρόπο που βλέπει ο καθένας την εξέλιξή του.
Άρα σίγουρα υπάρχει τρόπος!

Έτσι, με στραμμένη την προσοχή μου στον άνθρωπο, εμπνεύστηκα και δημιουργήθηκε ο Σκοπός Ζωής.

Δήμητρα Χριστοπούλου – Ιδρύτρια του “Σκοπός Ζωής”

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Πριν από αρκετό καιρό μου διηγήθηκαν μια ιστορία με έναν παππού και τον εγγονό του:

 • Εγγονός: “Γιατί παππού κάποιοι άνθρωποι είναι γελαστοί και καλοσυνάτοι και κάποιοι άλλοι γκρινιάζουν, φωνάζουν και μαλώνουν με το παραμικρό;”
 • Παππούς: “Παιδί μου όλοι οι άνθρωποι τρέφουμε μέσα μας δυο λύκους! Ο ένας είναι ήρεμος, φιλικός και προστατευτικός, ο άλλος είναι άγριος επιθετικός και επικίνδυνος”
 • Εγγονός: “Ποιος κερδίζει παππού;”
 • Παππούς: “Αυτός τον οποίο εσύ ταΐζεις παιδί μου.”
  Όταν άκουσα αυτή την ιστορία αναγνώρισα τα διαφορετικά κομμάτια του εαυτού μου και ένιωσα βαθιά ευγνωμοσύνη για αυτό!

Αναρωτήθηκα όμως…

 • Άραγε αν πυροβολήσεις και τους δύο από την ίδια απόσταση, με το ίδιο όπλο, στο ίδιο σημείο, θα αντιδράσουν διαφορετικά;
 • Θα νιώσουν διαφορετικά τον πόνο;
 • Θα χάσουν διαφορετική ποσότητα αίματος;
  Βρίσκοντας λοιπόν τα κοινά μας σημεία και μένοντας εστιασμένοι σε αυτά, καλωσορίζουμε όλους εσάς που θέλετε να είστε συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι!
  Ο Σκοπός Ζωής ξεκίνησε από εμάς αλλά για να συνεχίσει την διαδρομή του χρειάζεται όλους εσάς!
  Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή τρόπο διαβίωσης.
  Ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε την επίτευξη αυτού του σκοπού!
  Αλλά μέσα από αυτή την διαδρομή θέλουμε και ευχόμαστε να βρει και να πραγματοποιήσει ο καθένας τον προσωπικό του Σκοπό Ζωής!

Δήμητρα

Διαφορετικοί άνθρωποι με διαφορετικά προσωπικά βιώματα ο καθένας, διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίδρασης, διαφορετική καταγωγή, έχοντας διανύσει ο καθένας το δικό του μονοπάτι εξέλιξης, έφθασαν σε ένα κοινό “Σκοπό Ζωής”.
Κάθε ημέρα που ξημερώνει φέρνει καινούργια ξεκινήματα, νέες γνωριμίες, σκέψεις, όνειρα, προσδοκίες, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα ή να αντικαταστήσουν κάποια από αυτά.
Παίρνοντας δύναμη ο ένας από τον άλλο, έχοντας στραμμένη την προσοχή στον άνθρωπο ξεκινούν ένα ταξίδι προσκαλώντας όλους εσάς να ανακαλύψουμε μαζί την ομορφιά και την χαρά της ζωής μέσα από την διαφορετικότητά μας!